Salarisadministratie

5 tips om uw administratie op orde te krijgen

Het jaar loopt ten einde, regel zó uw salarisadministratie.

5 tips om uw administratie op orde te krijgen

Het einde van het jaar komt weer in zicht. Dit betekent dat uw salarisadministratie straks tiptop in orde moet zijn. Heeft u alles al geregeld? Geen makkelijk klusje, daarom geeft For the People tips.  

1. Check wet- en regelgeving

Het komt regelmatig voor dat er wetten en regels veranderen, die invloed hebben op uw salarisadministratie. Zo verandert twee keer per jaar het wettelijk minimumloon. En soms zijn er wijzigingen in de cao’s. Al deze veranderingen kunnen administratieve taken opleveren. Houd dit dus goed in de gaten, zodat uw salarisadministratie altijd up-to-date is!

2. Zorg dat de jaaropgaves compleet zijn

Een jaaropgave geeft een overzicht van de loongegevens van uw medewerker, van het afgelopen jaar. Als werkgever bent u verplicht een jaaropgave te verstrekken. Wist u dat een jaaropgave twaalf verplichte onderdelen heeft? Zo moeten alle naam- en adresgegevens, het loon, de loonbelasting, de arbeidskorting en het Burgerservicenummer (BSN) vermeld zijn. Zorg dat alle twaalf onderdelen terug te vinden zijn in de jaaropgaves van uw werknemers.

3. Vermijd een boete, verstuur uw BTW-aangifte

3. Vermijd een boete, verstuur uw BTW-aangifte

Als ondernemer verstuurt u elk kwartaal de btw-aangifte. Voorkom een boete, verstuur uw aangifte omzetbelasting ruim op tijd. Bent u te laat? Dan kunt u een boete van € 65,- op de deurmat verwachten. Wanneer u de af te dragen omzetbelasting niet betaalt, kan de boete nog veel verder oplopen. Zonde van het geld! Verzamel daarom tijdig alle omzetcijfers en kosten en zet een alarm in uw agenda. Dan is die aangifte zo de deur uit!

4. Bereken uw omzetverlies voor NOW-regeling

Is uw omzet sterk gedaald door de coronacrisis? Met de NOW-regeling van de overheid kunt u uw personeel blijven doorbetalen tijdens de coronacrisis. Deze tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid helpt u als ondernemer met de loonkosten wanneer u minder omzet heeft door de crisis. Om te bepalen hoeveel omzetverlies u geleden heeft, kunt u de rekenhulp van het UWV gebruiken.

5. Schakel hulp in en bespaar tijd

De salarisadministratie kost heel veel kostbare tijd. Tijd die u misschien liever in uw onderneming of uw familie stopt. Daarom is het zinnig om te overwegen om hulp van buitenaf in te schakelen. Dan weet u zéker dat alle administratie klopt en dat u zich kan focussen op wat belangrijk is voor u.

Hulp nodig?

Staan er inmiddels verschillende meldingen in uw agenda en is uw to-do lijst uitgebreid na het lezen van deze tips? Dan komt u goed beslagen ten ijs voor het regelen van alle administratie voor het einde van het jaar. Klinkt het als veel te veel gedoe om hier allemaal rekening mee te houden? For the People neemt het werk voor uw salarisadministratie graag uit handen, zodat u kunt doen waar u goed in bent. Ondernemen! Daarnaast nemen wij ook de juridische verantwoordelijkheid op ons. Meer weten? Klik op de button voor meer informatie!