Succesverhalen

Laat je inspireren door onze ondernemers

Elke ondernemer is anders. Onze klanten hebben elk een eigen identiteit en eigen uitdagingen. Laat je inspireren door de verhalen van onze ondernemers.

Laat je inspireren door onze ondernemers
Zo zorgt slagerij Ridder voor het personeel

Zo zorgt slagerij Ridder voor het personeel

“Hé Piet, hoe is het?” Sam Ridder loopt door zijn slagerij en kent bijna al zijn klanten gewoon bij naam. En dat is niet gek, want het familiebedrijf dat van vader Marco op zoon Sam is gegaan, is al 27 jaar gevestigd in Alphen aan den Rijn. Sam geeft een kijkje achter de schermen en vertelt hoe hij het allemaal goed regelt voor zijn personeel.

Primera Polder bereidt zich voor op tabaksstop supermarkt

Primera Polder bereidt zich voor op tabaksstop supermarkt

Vanaf 1 juli 2024 wordt er geen tabak meer verkocht in alle supermarkten. En dat betekent dat er een grote stroom extra klanten onderweg is naar omliggende tabakswinkels. Anneke en Jan van Primera Polder in winkelcentrum Carnisse Veste Barendrecht zijn druk bezig met de voorbereidingen om dit op te vangen: “Het is wel een dingetje, we willen de klanten zo goed mogelijk blijven helpen".

Mike: “Je kunt niet alles zelf regelen”

Mike: “Je kunt niet alles zelf regelen”

De bronzen tap met verschillende speciaalbiertjes glanst je tegemoet wanneer je binnenloopt bij Hendrick's Pub in Alphen aan den Rijn. De gezellige Ierse pub van ondernemer Mike is al bijna 10 jaar een begrip in de omgeving. Mike vertelt over zijn zaak en hoe zijn persoonlijke HR Fieldmanager Merel een belangrijke rol speelt in het tevreden houden van zijn personeel.

Oude herinneringen voor de toekomst

Oude herinneringen voor de toekomst

Oude trouwkiekjes in een fotoalbum of beelden van een zonnige vakantie op videoband. Zakenpartners Julia en Edwin zetten met hun onderneming Trigger al dit soort oude foto's, video's en ook geluidsopnamen om in USB of DVD. “Het is zo'n mooie dienst, die door iedereen gewaardeerd wordt. Daar ligt onze kracht.” Lees en bekijk het verhaal van onderneemster Julia voor een kijkje achter de schermen.

Een duurzaam stukje natuur

Een duurzaam stukje natuur

“Als ik 's ochtends een rondje door onze kas loop en alle planten zie, word ik heel erg blij.” Onderneemster Monique Ouwerling heeft het over haar Kokodama. Een bijzondere plantenpot gemaakt van kokosvezel. Wij spraken Monique over haar duurzame onderneming en het inspirerende verhaal van de Kokodama.

Hoe kapperszaak Kieven de lock­downs doorkwam

Hoe kapperszaak Kieven de lock­downs doorkwam

Drie generaties lang zit Kieven Haarmode al in de familie, sinds 1926. De huidige ondernemer van de kapperszaak in Zoetermeer, Rob Kieven, nam de zaak over van zijn vader. Wij spraken Rob over hoe hij de sluiting van zijn salon tijdens de lockdowns heeft beleefd en over zijn ervaringen als ondernemer. “Na de havo ben ik in de salon gaan werken, bijna 40 jaar geleden. En het is nog steeds een mooi bedrijf.”

Groei door gelukkige medewerkers

Groei door gelukkige medewerkers

Toen deze ondernemer ging samenwerken met For the People, was de directeur een groot deel van de week bezig met de personeelszaken. Nu vraagt hij zich af: Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?".

Persoonlijke aanpak en uitstraling

Persoonlijke aanpak en uitstraling

Toen Lisa De Watertoren overnam, was een deel van het personeel al bij For the People werkzaam. “Voor het andere deel van het personeel deden we de administratie zelf. Hierdoor zagen we de vele voordelen van werken met For the People in.”

Meer tijd voor bedrijf en gezin

Meer tijd voor bedrijf en gezin

Door de positieve ervaringen van zijn broer en oom, koos slager Bart Ridder er in 2012 voor om met For the People te gaan werken. Een beslissing waar hij nog steeds geen spijt van heeft.

Het draait om vertrouwen

Het draait om vertrouwen

Met de opening van zijn derde winkel en de groei van het aantal medewerkers wil Jacco de Bruine van Tabakshop (Primera) Sanders de zaken goed regelen voor zijn mensen. Voordat hij het besluit nam, heeft hij verschillende gesprekken met For the People gehad.