Primera Polder

Primera Polder bereidt zich voor op tabaksstop supermarkt

“Nu al 300 extra klanten per week.”

Primera Polder bereidt zich voor op tabaksstop supermarkt

Vanaf 1 juli 2024 gaat de tabaksstop van kracht in alle supermarkten. En dat betekent dat er een grote stroom extra klanten onderweg is naar omliggende tabakswinkels. Anneke en Jan van Primera Polder in winkelcentrum Carnisse Veste Barendrecht zijn druk bezig met de voorbereidingen om dit op te vangen: “Het is wel een dingetje, we willen de klanten zo goed mogelijk blijven helpen”.

Overspoeld door nieuwe klanten

Anneke en Jan Polder zijn al 25 jaar actief in de tabaksdetailhandel. Eerst werkten ze zelfstandig en later onder de vlag van Primera. Nu de Albert Heijn in de buurt geen tabak meer verkoopt, kunnen ze al rekenen op zo’n 300 klanten extra per week en een verdubbeling van de omzet van tabak. En dat worden er straks nóg meer: “vanaf 1 juli stopt ook de Jumbo met de verkoop”, vertelt Anneke.

Extra handjes

Extra handjes

Anneke legt uit hoe ze dit oplossen: “We bereiden ons voor door een stukje toonbank erbij te maken met een derde kassa. De extra klanten moeten natuurlijk ook goed geholpen worden en daar hebben we meer personeel voor nodig. Maar het wordt wel spannend of we genoeg extra handjes kunnen vinden.”

Emily helpt mij straks om goede keuzes te maken.

Anneke Primera Polder

“Mijn Fieldmanager zorgt dat ik de goede keuzes maak”

Al jaren werken Anneke en Jan samen met For the People. “Zo hebben we nooit omkijken naar onze personeelszaken, zoals het uitbetalen van de salarissen. Dat bespaart ons weer een hoop tijd die we kunnen steken in de voorbereiding op de extra klandizie.” Daarnaast helpt Emily, hun persoonlijke HR Fieldmanager straks met sollicitatiegesprekken met potentiële nieuwe medewerkers. “Dat is heel fijn, zij helpt ons goede keuzes te maken voor goed personeel. Bij Emily kan ik sowieso altijd terecht met elke vraag, niks is te gek.”

Primera Polder is er klaar voor

Aan de voorbereiding ligt het niet: Primera Polder is klaar om alle extra klanten te helpen. “Ik zou zeggen tegen andere ondernemers in de tabaksdetailhandel: laat het financiële plaatje voor jullie winkel gewoon eens uitrekenen door For the People. Pakt de rekensom goed uit? Ga de samenwerking aan! Het ontzorgt enorm en jij kan je tijd steken in de voorbereiding op extra drukte.”

Is jouw zaak al voorbereid op de tabaksstop?

Is jouw zaak al voorbereid op de tabaksstop?

Met de drukte is het wel zo fijn dat je straks geen extra tijd kwijt bent aan alle personeelszaken toch? Laat For the People vrijblijvend kijken waar wij jou kunnen ontzorgen. Jij krijgt van ons een opgeleide en ervaren HR Fieldmanager die 24 uur per dag voor je klaar staat, wat er ook binnen jouw zaak aan de hand is.

 

Neem contact op met Charlotte Scholte, Manager For the People, via 06 – 51 37 92 07 of charlotte.scholte@forthepeople.nl.