Voorstellen

Maak kennis met Fieldmanager Emily

Wie zijn onze HR Fieldmanagers?

Maak kennis met Fieldmanager Emily

Al bijna twee jaar ondersteunt Emily ondernemers uit allerlei sectoren als HR Fieldmanager bij For the People. En dat is een hele brede functie. “Als HR Fieldmanager, ben je een soort rijdend HR-winkeltje. We zijn vertrouwenspersoon, we doen ziekteverzuimbegeleiding, we adviseren de ondernemer op het gebied van zijn personeel en we voeren beoordelingsgesprekken. En zo scheuren we het hele land door.” 

Emily heeft met haar studie en werkervaring veel kennis opgebouwd op het gebied van personeelszaken. “Ik heb een HRM-studie (Human Resource Management) gedaan. De eerste twee jaar heb ik deze studie voltijd gevolgd. Vanaf mijn derde jaar ben ik deeltijd gaan studeren en gaan werken als HR Medewerker bij een grote facilitaire dienstverlener. Hier heb ik veel ervaring opgedaan. Aangezien dit voornamelijk een administratieve functie was, mistte ik de menselijke kant van het werk. Toen ben ik bij For the People beland. Nu ondersteun ik onder andere slagers, bakkers, snackbars, winkeliers of tuincentra bij alles wat met personeelszaken te maken heeft!”.

Als Fieldmanager ben ik een soort rijdend HR-winkeltje.

Behulpzaam voor beide partijen 

Emily staat ondernemers bij op alle vlakken van personeelszaken. Als ze haar klanten of hun werknemers ergens mee heeft kunnen helpen, is haar dag goed. “Wanneer er een arbeidsconflict is ontstaan, ga ik met beide partijen om de tafel om een oplossing te zoeken. Of als een medewerker ergens tegenaan loopt, ga ik persoonlijk het gesprek aan om te onderzoeken wat hij of zij graag anders zou willen zien. Het geeft mij veel voldoening als ik heb kunnen helpen. Het is voor mij het belangrijkst dat beide partijen blij zijn.”

Verwachtingen vaststellen 

“Elke klant is anders. Ik probeer mij altijd aan te passen aan de wensen van de ondernemer.” Als HR Fieldmanager stelt Emily tijdens het kennismakingsgesprek altijd de verwachtingen vast. Op deze manier weten alle partijen wat ze kunnen verwachten van elkaar. “Ik vraag dan: Wat vind jij een prettige werkwijze, welke manier van communiceren vind je fijn en wat verwacht jij van mij?”. Door deze werkwijze kent Emily elke ondernemer door en door. Met een goede samenwerking als resultaat!

Toegankelijke manier van werken 

Toegankelijke manier van werken 

Naast dat Emily de verwachtingen over en weer vaststelt, vindt ze het belangrijk dat ze toegankelijk is, zodat de ondernemer of medewerker altijd zijn of haar verhaal kwijt kan. “Ik wil dat de klant weet dat hij altijd bij mij terecht kan op het moment dat hij ergens mee zit. Of dat nou telefonisch, via WhatsApp of e-mail is, ik wil graag dat mijn klanten het gevoel hebben dat ze mij altijd kunnen contacten.” Moeilijk is het niet voor Emily om toegankelijk te zijn: “Ik denk dat dat in mij zit.”

Meerwaarde in coronatijd 

Het werk van de HR Fieldmanagers veranderde toen de eerste coronamaatregelen werden ingevoerd. “Vanaf maart ondersteunden we de ondernemers meer in de bedrijfsvoering. Ik kreeg veel vragen zoals: “Mijn personeel kan geen 1.5 meter afstand houden achter de toonbank, wat nu?”. Niemand had nog eerder te maken gehad met dit soort zaken.” De HR Fieldmanagers hebben verschillende klanten en bouwen daarom veel kennis op. “Dat is in deze tijd ook onze meerwaarde. De kennis vanuit situaties bij verschillende ondernemers gebruiken we om andere klanten te adviseren.”

In deze tijd is onze meerwaarde de kennis die wij hebben.

Korte lijnen 

Over de kracht van For the People is Emily duidelijk; de korte lijnen. “Als de ondernemer vragen heeft, hoeft hij niet een verzekering, casemanager en bedrijfsarts te bellen. Als HR Fieldmanager heb ik samen met mijn collega’s alle kennis in huis en begeleid ik de ondernemer op alle vlakken. Denk bijvoorbeeld aan zaken op het gebied van wet- en regelgeving of ziekteverzuim. Sommige oplossingen lijken voor mij heel klein, maar voor de ondernemer kan het een groot verschil maken. Zo kan ik van meerwaarde zijn binnen een bedrijf. Dat is mooi om te zien!”

Onze HR Fieldmanagers staan elke dag klaar voor u als ondernemer, maar ook voor uw personeel. Leert u de andere Fieldmanagers ook graag kennen? Maak kennis met Susanne en Merel!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u weten hoe onze HR Fieldmanagers en de andere professionals van For the People uw onderneming lichter kunnen maken? Bekijk onze diensten.
Onze diensten