Werkgeluk

3 tips voor vitale medewerkers 

Vitaal, vitaler, vitaalst. Hoe zorgt u voor energieke en gelukkige medewerkers?

3 tips voor vitale medewerkers 

Vitaliteit op de werkvloer, wat betekent dat? Vitale medewerkers zitten lekker in hun vel en bruisen van de energie. Het gaat niet alleen om de fysieke, maar ook om de mentale gezondheid. Pas de volgende punten op uw onderneming toe en zorg voor gelukkige, vitale medewerkers.

1. Positieve werksfeer 

Een positieve werkomgeving zorgt voor vitalere medewerkers. Geef uw medewerkers daarom complimenten, feedback en genoeg ruimte om ideeën te delen. Uw medewerkers zullen zich gehoord voelen en hierdoor meer betrokken zijn bij uw zaak. Plan een moment in waarbij uw medewerkers ideeën voor verbetering kunnen geven en geef bijvoorbeeld een prijs weg voor het origineelste idee. Maar let op, het is belangrijk dat u de ideeën serieus neemt en uitlegt waarom u er wel of niet iets mee gaat doen. Anders zorgt het niet voor betrokkenheid, maar werkt het juist averechts als uw medewerkers het gevoel hebben dat hun ideeën geen nut hebben.

2. Beweeg-pauzes  

2. Beweeg-pauzes  

Bewegen is belangrijk voor de fysieke, maar ook voor de mentale gezondheid. Door elke (werk)dag een ommetje van 20 minuten te lopen, zorg je voor een betere vitaliteit en hersengezondheid, volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Dit helpt de kans op stress en ziekteverzuim van uw werknemers te verlagen. Dus, ga naar buiten en loop elke pauze een blokje om.

3. Stimuleer gezond eten en drinken 

Gezonde voeding is natuurlijk essentieel voor vitaliteit. Ook op de werkvloer kunt u hier gemakkelijk aandacht aan besteden. Leg bijvoorbeeld eens gezonde tussendoortjes klaar voor de pauzes of hang bij de koffieautomaat een positieve memo op om uw medewerkers te herinneren dat genoeg water drinken belangrijk is.

Vitaliteit die bij u past

Vitaliteit op de werkvloer is natuurlijk breder dan deze drie punten, maar een goed begin is het halve werk. Het is belangrijk dat u vitaliteit stimuleert op een manier die bij u past als ondernemer en werkgever.

Meer doen met vitaliteit?

Meer doen met vitaliteit?

Weet u niet hoe u meer aandacht kunt besteden aan vitaliteit op uw werkvloer? Vraag uw persoonlijke HR Fieldmanager gerust om met u mee te denken.
Neem contact op