Hendrick's Pub

Mike: “Je kunt niet alles zelf regelen”

Mike: “Je kunt niet alles zelf regelen”

De bronzen tap met verschillende speciaalbiertjes glanst je tegemoet wanneer je binnenloopt bij Hendrick’s Pub in Alphen aan den Rijn. De gezellige Ierse pub van ondernemer Mike is al bijna 10 jaar een begrip in de omgeving. Mike vertelt over zijn zaak en hoe zijn persoonlijke HR Fieldmanager Merel van For the People een belangrijke rol speelt in het tevreden houden van zijn personeel.

Al 30 jaar in het vak

Trots tapt Mike een Lousy Loes, een blond biertje. “Kijk nou wat een lekker biertje!”. Mike heeft altijd al een bovenmatige interesse gehad voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. Na 18 jaar voor een Alphens jongerencafé te hebben gewerkt, begint hij Hendrick’s Pub in februari 2014. “En na bijna 30 jaar in de horeca, ga ik nog steeds elke dag met heel veel plezier aan het werk”, zegt Mike.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom

Wat is er dan zo mooi aan werken in de horeca? Mike: “Het is altijd fijn om gasten zoveel mogelijk in de watten te leggen en ze daarna regelmatig terug te zien. Onze vasten gasten zijn dan ook behoorlijk uitgebreid. Iedereen is welkom en komt regelmatig over de vloer, van advocaat tot stucadoor.” Naast het runnen van zijn pub organiseert Mike ook het jaarlijkse evenement ‘Hendrick’s Fest’, waar het speciaalbier en muziek centraal staan.

Geen zaak zonder personeel

Voor elke ondernemer is het personeel een belangrijk onderdeel van het succes. “Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers de gasten vooropstellen. Zo worden de serveer- en taptechnieken extra serieus genomen en gaat de service altijd gepaard met een smile of een praatje.” Naast het zorgen voor zijn gasten, vindt Mike de zorg voor zijn personeel net zo belangrijk. Zo organiseert hij regelmatig een gezellige borrel en zorgt hij dat zijn medewerkers via trainingen goed op de hoogte zijn.

Met mijn Fieldmanager Merel heb ik altijd iemand met verstand van personeelszaken in huis

Mike Hendrick's Pub

Zorgen voor je medewerkers

Om zeker te weten dat alles goed geregeld is voor zijn personeel en dat alles aan alle wet- en regelgeving voldoet, werkt Mike samen met For the People. Hij vertelt hierover: “De samenwerking kwam tot stand door een tip van onze slager in Alphen. We liepen toen met een zieke werknemer tegen allerlei regelgeving aan. Waar heeft iemand recht op en wat moeten wij allemaal regelen? Daar hebben wij simpelweg geen tijd voor.”

Persoonlijke HR-expert

Persoonlijke HR-expert

Bij een samenwerking met For the People, krijg je naast de administratieve en juridische ondersteuning ook jouw eigen contactpersoon die regelmatig gewoon bij je over de vloer komt en altijd (ook in de weekenden) bereikbaar is. “Met mijn persoonlijke HR Fieldmanager Merel, heb ik een kort lijntje en daarmee altijd iemand met verstand van zaken die meedenkt op het gebied van mijn personeel en direct problemen kan oplossen. Als ik vragen heb, worden die altijd naar volle tevredenheid beantwoord.”

“Je kunt niet alles zelf regelen”

Mike vertelt verder: “Ik denk dat er genoeg kleine ondernemers zijn met een chronisch tijdgebrek, ook in Alphen aan den Rijn. Je kunt niet alles zelf regelen en door aan For the People alle administratieve rompslomp over te dragen, kun jij je focussen op de belangrijkste zaken. Zij verzorgen voor mij bijvoorbeeld de salarisuitbetaling, de contracten en ziekmeldingen. Daarom zou ik iedere kleine ondernemer de samenwerking met For the People aanraden”.

Wil jij weten wat For the People voor jouw zaak kan betekenen?

Wil jij weten wat For the People voor jouw zaak kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met Charlotte Scholte, Manager For the People Charlotte, via 06 – 51 37 92 07 of charlotte.scholte@forthepeople.nl