Salarisadministratie

Zó vindt u de juiste salaris­administrateur

Wanneer heeft u voor het laatst kritisch gekeken naar uw loonadministratie?

Zó vindt u de juiste salaris­administrateur

Vaak is de loonadministratie een standaard onderdeel van uw accountant of boekhouder. Hierdoor wordt uw administratie aan het einde van het jaar nooit goed geëvalueerd. Als u dit zou doen, zou u erachter komen dat overstappen op een salarisadministrateur u veel tijd en geld kan besparen in de toekomst. Maar waar moet u op letten bij een overstap? Wat kan er misgaan, waar loopt u risico? We geven alle antwoorden om uw overstap vlekkeloos te laten verlopen.

Houden alle salarisadministrateurs mijn cao in de gaten? 

Binnen de meeste branches is er een cao waar uw onderneming onder valt. Naast afspraken over arbeid staan daar natuurlijk ook afspraken over loon in. Uw boekhouder controleert het minimumloon en het loongebouw, maar dit is niet altijd correct. U moet zelf ook nog de controle houden op de correcte toepassing van functie en ervaringsjaren van uw medewerkers. Wilt u dit ook volledig uit handen geven, ga dan na welke salarisadministrateurs dit verzorgen.

Waar zit de winst als ik van mijn boekhouder overstap naar een administrateur? 

Naast het verwerken van de loonadministratie moet er nog meer administratief werk gedaan worden door de boekhouder. Vaak ligt deze verantwoordelijkheid toch meer bij de ondernemer. Hoe vaak moet u nu achter de boekhouder aan om dingen voor elkaar te krijgen? Onbewust verliest u hier een hoop kostbare tijd mee! Niet alle salarisadministrateurs nemen álle zorg uit handen. Bij het vergelijken van partijen doet u er goed aan om ook te kijken naar de diensten rondom de administratieve verwerking van personele vraagstukken.

Wat zijn de kosten en wat bespaar ik? 

Wat zijn de kosten en wat bespaar ik? 

Het makkelijkst is om uw boekhouder en uw potentiële salarisadministrateur te vergelijken op basis van kosten. Houd er wel rekening mee dat de service en correcte toepassing van uw cao het belangrijkst is! Naast de kosten voor de loonadministratie en het jaarwerk rekent uw boekhouder vaak kosten voor het opstellen van contracten, subsidieaanvragen en contractverleningen. Heeft u een hoog verloop en flexibel personeel, dan kunnen de kosten hoog oplopen.

Wanneer kan ik overstappen? 

Een overstap naar een loonadministrateur kan binnen onze dienst op íeder moment van het jaar. Een standaard boekhouder draagt de administratie meestal over bij een nieuw boekjaar. Voor dit jaar is dat dus 1 januari 2021. Wilt u de overstap op tijd geregeld hebben, dan moet u rekening houden met een implementatietijd van ongeveer vier weken.

Wilt u weten of onze totaaloplossing iets voor uw onderneming is? Neem contact met ons op!

Wat moet ik allemaal regelen voor de overstap? 

Bij een overstap vraagt u uw huidige boekhouder om alle documentatie aan te leveren van uw personeel. Denk hierbij aan kopieën van legitimatiebewijzen, contracten en stamgegevens. Vaak vragen salarisadministrateurs enkel de jaarstukken en loonstroken van een maand op te sturen. De nieuwe verwerker bekijkt dan of uw loonadministratie past binnen het systeem en ze draaien vaak een proefverloning. Om te checken of alles naar behoren werkt.

Hoe voorkom ik dat ik onnodige risico’s loop bij de overstap? 

Vooral als het einde van het jaar dichterbij komt, hebben veel salarisverwerkers het redelijk druk. Maak daarom goede afspraken over de planning en zeg uw huidige boekhouder pas op als alles is afgerond bij uw nieuwe verwerker. Het zou vervelend zijn als uw boekhouder alles al stop heeft gezet terwijl uw nieuwe salarisadministrateur nog niet alles rond heeft. U wilt niet het risico lopen dat u met voorschotten voor uw medewerkers moet werken, die pas later gecorrigeerd kunnen worden.

Bent u op zoek naar een salarisadministrateur? 

For the People neemt de volledige zorg voor uw personeelszaken uit handen. De diensten van For the People gaan veel verder dan het netjes uitbetalen van uw personeel. Met onze gedreven professionals zorgen wij dat alle wijzigingen in cao’s of wet- en regelgeving correct worden doorgevoerd en begeleiden we u ook op juridisch gebied. Daarnaast staat uw persoonlijke HR-Fieldmanager altijd klaar voor u én uw medewerkers. Om alle vragen te beantwoorden, maar ook om ervoor te zorgen dat uw medewerkers gezonder én gelukkiger zijn op de werkvloer.

Klaar voor de volgende stap?

Klaar voor de volgende stap?

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Neem vrijblijvend contact met ons op! Dan nemen we ook nog eens deze stappen rustig met u door. 
Neem contact op!