Werkgeluk

Blije medewerkers presteren beter

Hoe verhoogt u het werkgeluk van uw medewerkers?

Blije medewerkers presteren beter

Een werkplek is meer dan een omgeving waar werknemers hun tijd van 9 tot 5 uitzitten. We spenderen een groot deel van ons leven op het werk, dus deze heeft dan ook veel invloed op onze mentale gezondheid. Een werkplek is een omgeving waar zowel werknemers als werkgevers voldoening uit halen en ook met plezier naar toe horen te gaan. Uit een recent onderzoek blijkt dat blije medewerkers beter presteren en harder werken. Bedrijven met gelukkige werknemers, maken dus op lange termijn ook meer winst. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers blij zijn en beter presteren? For the People geeft tips!

 

Werkgeluk verhogen

Het werkgeluk verhogen is dus belangrijk. Wanneer medewerkers gelukkig zijn op hun werk, verhoogt dit hun motivatie en de productiviteit. Ook hangt er over het algemeen een fijnere werksfeer wanneer uw collega’s blij zijn op het werk. Dit kan op verschillende manieren zijn en het verschilt ook per persoon waar hij of zij blij van wordt. Bijvoorbeeld leuke collega’s, uitdagend werk of waardering voelen. Werkgevers en werknemers dragen allebei verantwoordelijkheid in het proces naar werkgeluk toe. Wat kunt u, als ondernemer, doen om het werkgeluk te verhogen van uw medewerkers?

Interactie leidt tot werkgeluk

Interactie leidt tot werkgeluk

Hoe gaat u om met uw medewerkers? Behandelt u ze alsof ze onvervangbaar zijn? Door persoonlijk om te gaan met uw werknemers en ze te waarderen, voelen zij zich gezien. Zo zullen uw medewerkers meer plezier uit hun werk halen, dan wanneer ze zich slechts een nummertje voelen. Geef uw medewerkers dan ook de ruimte om te groeien en om mee te denken. Creëer een open werkomgeving waarin medewerkers elkaar kunnen vertrouwen en om hulp kunnen vragen, indien nodig. Zo ontstaat er een veilige werksfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin collega’s elkaars mentale steun voelen.

Personeelszaken goed regelen

Iedere medewerker is anders en heeft een andere achtergrond. Al deze verschillen kunnen invloed hebben op prestaties van medewerkers. Het is daarom essentieel om uw personeel persoonlijk te leren kennen. Zo begrijpt u als manager beter wat uw werknemers drijft. Thuissituaties of bijvoorbeeld geldstress kunnen behoorlijke druk zetten op iemands werkleven. Door te begrijpen wat er speelt in iemands persoonlijk leven, weet u als werkgever beter waarom iemand op een bepaalde manier reageert. Wederzijds begrip zorgt op lange termijn voor een betere teamspirit en werkverhouding.

Soms kan het door drukte lastig zijn om persoonlijke momenten in te plannen met uw medewerkers. Er zijn verschillende manieren om uw werknemers waardering te tonen. Denk hierbij aan leuke uitjes organiseren, maar ook simpelweg een compliment geven of een medewerker vragen om input. Ook voelt een medewerker zich meer gewaardeerd wanneer de personeelszaken goed zijn geregeld. Bijvoorbeeld bij het veranderen van cao’s of andere zaken. Wanneer uw werknemers met een gerust hart aan het werk kunnen, kunnen zij zich beter focussen op het werk zelf. Een externe partij kan u hierbij helpen.

For the People staat voor persoonlijkheid en er zijn voor uw medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat uw personeel zich gelukkig voelt. Hier doen wij dan ook alles aan. Uw werknemers kunnen ons altijd bellen met vragen omtrent salaris, algemene zorgen of nieuwe regels omtrent cao. Dit ontneemt veel stress voor werknemers én voor u. Onze HR Fieldmanagers gaan persoonlijk zitten met elke medewerker om te kijken waar de zorgen liggen. Zo denken wij met u mee bij het verbeteren van de algehele bedrijfsvoering.

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?

Neem een kijkje bij onze diensten of neem direct contact met ons op.
Onze diensten