Op de werkvloer

Werkgeluk: don’t worry, be happy

Werkgeluk: don’t worry, be happy

Werkgeluk. Het is een hot topic. U hoort de term tegenwoordig steeds vaker. Dat is niet vreemd, want uit veel onderzoeken blijkt dat men geluk op de werkvloer belangrijk vindt. Lang werd gedacht dat mensen gemotiveerd worden door het salaris dat iedere keer weer op de bankrekening verschijnt. Tegenwoordig is dit idee achterhaald. Plezier in het werk wordt steeds belangrijker. Hoe zorgt u ervoor dat u ook op uw werk gelukkig bent? Geen zorgen, For the People adviseert u graag over werkgeluk. Don’t worry, be happy.

Werkgeluk = Positive vibes

Werkgeluk = Positive vibes

Positieve emoties zorgen ervoor dat u verbondenheid voelt. Dit zorgt ervoor dat u aansluiting voelt in de groep. Ga voor uzelf na; wat zijn voor u positieve emoties? Wat in uw werk geeft u positieve emoties? Als u deze dingen helder voor zich hebt, weet u ook hoe ervoor gezorgd kan worden dat u meer positieve emoties op uw werk ervaart. Oftewel: don’t worry, be happy!

Werkgeluk = Betrokkenheid

Als u betrokken bent met uw werk, wordt u bevlogen in uw werkzaamheden. Dat vergroot uw geluk op de werkvloer. De grootste bevlogenheid in uw werk is als u in een flow raakt en de tijd en wereld om zich heen eventjes vergeet. Dat moment bent u gelukkig met uw werk en vind u de juiste hoeveelheid uitdaging. Wanneer raakt u in die werkflow?

Werkgeluk = Relaties

Zodra u een goede relatie opbouwt met uw collega’s, zult u merken dat u meer plezier hebt in uw werk. In uw privéleven bent u graag met uw vrienden, waarom zou u dat niet ook tijdens uw werk kunnen doen? Vriendschappen op de werkvloer geven uw baan net dat beetje extraatje.

Werkgeluk = Zingeving

Werkgeluk = Zingeving

Met zingeving bedoelen we hier dat uw werk betekenisvol voor u is. Als uw werk u voldoening geeft, dan bent u gelukkiger met uw werk. Ga het eens bij uw eigen werkzaamheden na. Wat geeft u voldoening? Focus daarop!

Werkgeluk = Succeservaringen

Als u doelen stelt en ze behaalt, ervaart u succes en dit verhoogt uw werkgeluk. Deze ervaringen motiveren u om ook in de toekomst voor uw doelen te gaan. Hoe verpakt u dit gunstig voor uzelf? Stel haalbare doelen en maak ze niet te vaag. Als u concretere doelen stelt, zult u meer succeservaringen hebben. En succes, dat motiveert uw werkgeluk.

Kortom, wilt u meer geluk op uw werk ervaren, dan kunt u daar zelf sturing aan geven! Focus op de positieve emoties, raak betrokken met uw werk, ga relaties aan met uw collega’s, zoek naar de dingen in uw werk die u voldoening geven en stel haalbare doelen voor uzelf. Zo zal u met meer plezier beginnen aan uw werkdag!

Heeft u meer vragen over werkgeluk?

Heeft u nog meer vragen over werkgeluk: don’t worry, be happy!

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen of hier voor alle vragen over werkgeluk.

Hoe word ik geholpen in mijn talentenontwikkeling?

Welke voordelen biedt For the People mij?

Bij wie kan ik terecht voor HR-gerelateerde vragen?