Belasting

Belastingaangifte: zo weet jij hoeveel je terugkrijgt

Zo werkt belastingaangifte.

Belastingaangifte: zo weet jij hoeveel je terugkrijgt

Als jouw werkgever samenwerkt met For the People, nemen wij alle personeelszaken uit handen. Wij zorgen er dus ook voor dat jouw salaris netjes wordt uitbetaald op een vaste dag, elke vier weken. Om te voorkomen dat je aan het eind van het jaar veel inkomstenbelasting moet betalen, houden wij loonheffing in op jouw salaris. Om belasting terug te krijgen, doe je elk jaar belastingaangifte vanaf maart. For the People legt uit hoe je dit doet.

Jouw persoonlijke situatie 

Of je een deel van de belasting kunt terugkrijgen, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld naast je studie een bijbaan, heb je kinderen of woonde je maar een deel van het jaar in Nederland? Dan is er een kans dat je belasting terugkrijgt. Om erachter te komen of je belasting kunt terugkrijgen van het afgelopen jaar, vul je elk jaar vanaf maart de belastingaangifte in bij de Belastingdienst.

Voor de werkgever 

Om te voorkomen dat uw werknemers een hoog bedrag aan inkomstenbelasting moeten terugbetalen aan het einde van het jaar, houdt u een loonheffing in over het salaris van uw werknemers. Hierdoor blijft er voor hen aan het einde van de streep meer over.

Vul de aangifte in

Voordat je begint met het invullen van de belastingaangifte, zorg je ervoor dat je alle belangrijke informatie bij de hand hebt. Denk aan je Burgerservicenummer, jaaropgaven en jaaroverzichten. De aangifte open je met je DigiD op Mijn Belastingdienst. De meeste gegevens zijn al voor je ingevuld. Je hoeft ze alleen nog te controleren en aan te vullen. De overheid heeft een makkelijk stappenplan voor het invullen van je online aangifte. Klaar met invullen? Je ziet meteen of je belasting terugkrijgt en hoeveel!

Teruggave 

Teruggave 

Wanneer je in aanmerking komt voor teruggave van belasting, moet dit bedrag meer dan € 16,- zijn. Dan kun je je aangifte versturen. De overheid betaalt het bedrag uit op het rekeningnummer dat je hebt ingevuld. Heb je vorig jaar geen aangifte gedaan? Je kunt een aangifte doen tot vijf jaar na afloop van een jaar en zo alsnog belasting terugkrijgen.

Belasting betalen 

Het kan ook voorkomen dat je juist nog belasting moet betalen. Dit gebeurt wanneer er te weinig belasting wordt ingehouden op je loon, de loonheffing. Vaak krijg je een brief vanuit de belastingdienst hierover. Verstuur je ingevulde aangifte direct zodat je dit op de juiste manier afhandelt.

Vragen?

Vragen?

Heb je als werknemer vragen over bijvoorbeeld loonheffingskorting, je arbeidsovereenkomst of hoe je je verder kunt ontwikkelen in je werk? In ons Kenniscentrum vind je veel antwoorden op je vragen. Of neem contact op met je persoonlijke Fieldmanager. We helpen je graag.
Ga naar het Kenniscentrum