Werkomgeving

Een blik op de toekomst en het werkleven

Hoe verandert het coronavirus onze werkplekken?

Een blik op de toekomst en het werkleven

De manier waarop we werken verandert. De wereld is plots in één keer omgeslagen. Er wordt alles aan gedaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We leven ineens in een wereld, waarin we afstand houden van elkaar. Hierdoor zijn we in een stroomversnelling van veranderingen geraakt. Eén ding is zeker. Sommige aanpassingen die nu worden gemaakt, zullen blijven. Ook als het virus van de radar is.

Digitaal

Het virus dwingt veel mensen om thuis te werken. Hierdoor maakt digitale communicatie snel zijn opmars. Ook worden de voordelen van werken op afstand zeer zichtbaar. Want iedere sector krijgt er plotseling mee te maken.

Presentaties en overleggen gaan digitaal. Ook zijn kantoren inmiddels volledig anders ingericht. Alles is nu gericht op de anderhalve meter samenleving. Experts verwachten dat we na de crisis minder massaal in de file zullen staan. Daarentegen zullen we meer kijken naar welke werkzaamheden echt nodig zijn om samen te komen. Dat brengt ons op het volgende punt.

Functionaliteit en veiligheid

Functionaliteit en veiligheid

Veiligheid en hygiëne worden zeer belangrijk op de werkvloer. Door het opnieuw inrichten van de werkplekken, komen ook andere zaken om de hoek kijken. Bijvoorbeeld het werken in ploegen. Of het inrichten van ruimtes met plexiglas. Ook het openbaar vervoer en de hoeveelheid mensen op de werkvloer zal veranderen. Hierdoor kunnen we misschien minder werknemers tegelijk inzetten dan voorheen. Oftewel, we worden uitgedaagd om efficiënter te werken.

Service gericht op thuis

Bedrijven zetten zich meer in op online diensten en bezorgservices. Webshops zijn sinds de coronacrisis sterk gegroeid. Bovendien gaan mensen meer thuiswerken. En waarschijnlijk blijven we dat voorlopig ook doen. Daardoor richten veel ondernemers zich op deze succesvolle thuisservices. Hierbij verandert ook het koopgedrag van de klanten. Zij zullen al gauw meer inslaan.

For the People denkt met u mee

For the People denkt met u mee

For the People denkt graag met u mee over de veranderende ondernemerswereld. Bij ons MKB Ondernemersloket kunt u vrijblijvend terecht met al uw vragen.
Vraag direct een gratis afspraak aan