cao

Het nieuwe wettelijk minimumloon

Nieuwe cao's voor verschillende sectoren

Het nieuwe wettelijk minimumloon

Twee keer per jaar verandert het wettelijk minimumloon. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bepaalt op 1 januari en 1 juli de nieuwe lonen. Vanaf juli 2020 gelden er dus nieuwe regels voor het wettelijk minimumloon. Dit treft iedere ondernemer met personeel. Het lijkt misschien op een klein detail, maar wanneer u als werkgever niet op de hoogte bent van de aanpassingen, kan dit later voor veel problemen zorgen. U kunt bijvoorbeeld een boete krijgen, wanneer u niet op tijd meegaat in de veranderingen. Wat verandert er precies voor u als werkgever?

Bruto uurloon

Het minumum bruto uurloon verandert. Dit betekent dat de huidige salarissen van uw werknemers misschien veranderen. Administratief kan dit nog best een klus zijn om het bij te houden en aan te passen. Als werkgever moet u namelijk per medewerker nagaan of de nieuwe regels van toepassing zijn op hem/haar. Ook kan het nog eens behoorlijk verschillen tussen afdelingen en sectoren. Houd hierom goed bij wat er voor u verandert als werkgever.

Boetes

Boetes

Wanneer u als werkgever niet tijdig meegaat in de veranderingen, kan het bedrijf boetes krijgen. Op het moment dat dit structureel gebeurt, kan dit uw bedrijf veel geld kosten. Een werknemer kan tot jaren na datum eventueel salaris dat te weinig is betaald terugvragen. Zorg er daarom voor dat u op de hoogte blijft van de veranderingen. Zo voorkomt u onverwachtse kosten en verrassingen.

Wat kunt u doen?

Het is belangrijk om de salarisadministratie goed bij te houden. Wanneer er ontwikkelingen zijn op het gebied van uitbetalen, kunt u per afdeling en per medewerker nagaan of de nieuwe regelingen van toepassing zijn. U kunt ook een professionele partij inschakelen om te helpen hierbij. Deze is immers altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo kunt u zelf zorgeloos verder gaan met waar u het beste in bent: ondernemen.

For the People is altijd op de hoogte van de ontwikkelingen rondom salaris Wij hebben een grote HR- en administratie afdeling die alle wettelijke wijzigingen actief in de gaten houden. Dit doen we voor u. Zodat u altijd uw zaken goed op orde heeft.  Wij denken met u mee en ontnemen uw lasten. Als experts op het gebied van HR en salarisadministratie staan wij naast u als ondernemer. Wanneer er veranderingen in de cao of de wetgeving zijn, voeren wij deze door voor u. Zo hoeft u nergens naar om te kijken. Fijn toch?

Meer weten over de nieuwe regelingen?

Meer weten over de nieuwe regelingen?

For the People is altijd op de hoogte van de ontwikkelingen rondom salaris, ook in uw branche.
Vraag een gratis adviesgesprek aan!