Feestdagen

Feestdagen en corona: zó is uw zaak goed voorbereid

Voorkom drukte in de winkel en op de werkvloer.

 Feestdagen en corona: zó is uw zaak goed voorbereid

De feestdagen staan voor de deur! Voor u als kleine ondernemer is kerst misschien wel de belangrijkste periode. Maar aan het einde van het jaar moet ook al uw administratie op orde zijn. En u heeft dit jaar te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. Hoe kunt u uw onderneming optimaal voorbereiden op kerstdrukte in coronatijd? For the People geeft tips!

1. Houd rekening met medewerkers in quarantaine 

Maak van tevoren een planning zodat u weet welke medewerkers op welk moment ingezet kunnen worden. Houd hierbij ook rekening met dat uw medewerkers onverwacht kunnen uitvallen. Het kan gebeuren dat ze in verband met het coronavirus in quarantaine moeten. Tijdens de kerst heeft u uw personeel extra hard nodig! Maak dus ook een plan B, zodat uw zaak altijd kan blijven draaien.

2. Online of telefonisch bestellen voorkomt drukte 

2. Online of telefonisch bestellen voorkomt drukte 

Heeft u een kleine zaak, maar wilt u toch alle klanten zo goed mogelijk helpen tijdens de feestdagen? Verken de mogelijkheden om bestellingen online of via de telefoon op te nemen. Zo kunnen uw klanten hun kerststollen en rollades vanuit huis bestellen en op afspraak afhalen. Dit voorkomt dat uw klanten allemaal tegelijk in uw zaak staan.

3. Geef kwetsbaren wat extra ruimte 

Ouderen en andere kwetsbaren hebben genoeg ruimte nodig om veilig te kunnen winkelen. Stel daarom een ouderen-uurtje in. Zo kunnen kwetsbare mensen op hun gemak iets lekkers kopen voor kerst. En uw werknemers kunnen ook extra de tijd nemen voor deze klanten. Dat is toch fijn?

4. Communiceer de openingstijden 

Laat uw klanten alvast weten op welke dagen en tijden u open bent rond de feestdagen. Maar ook op welke dagen u gesloten bent. Als uw klanten dit ruim van tevoren weten, is de kans kleiner dat iedereen op het laatste moment komt!

5. Regel op tijd uw administratie 

Uw salarisadministratie moet in orde zijn aan het eind van het jaar. Belastingaangifte, jaaropgaven en veranderende regelgeving. Dit alles neemt heel erg veel tijd in beslag. U wilt toch niet met uw administratie bezig zijn tijdens de piektijd van het jaar? Regel dit daarom op tijd, of schakel hulp in.

Weten hoe u uw salaris­administratie op orde krijgt?
Tips voor salarisadministratie

Weten hoe u uw salaris­administratie op orde krijgt?

Met deze tips bent u nóg beter voorbereid op aanstaande feestdagen en kunt u gaan knallen!
Lees onze 5 tips voor uw salarisadministratie