Ziekteverzuim 

Kost ziekteverzuim van uw personeel veel tijd en geld?

Zó begeleidt u uw medewerkers snel terug naar de werkvloer.

 Kost ziekteverzuim van uw personeel veel tijd en geld?

Het kan voor u als ondernemer ingrijpend zijn als uw personeel kort- of langdurig uitvalt. Bij ziekte van uw medewerkers moet u veel regelen, zoals de administratie, doorbetaling en begeleiding. Nu tijdens de coronacrisis, kan het ziekteverzuim flink oplopen. En dat kost u tijd en geld. For the People is gespecialiseerd in alle zaken rondom ziekteverzuim. We geven graag tips hoe u uw medewerkers het beste kunt begeleiden tijdens het ziekteverzuim, zodat ze weer snel kunnen doen waar ze goed in zijn op uw werkvloer!

Toon oprechte interesse na ziekmelding 

Wanneer een van uw medewerkers ziek is, neem dan contact op met hem of haar. Denk mee met uw medewerker en kijk wat u kunt doen om te helpen. HR Fieldmanager Merel ondersteunt ondernemers bij het ziekteverzuim en merkt dat dit erg belangrijk is: “Het is belangrijk om oprechte interesse te tonen, alleen dan kun je daadwerkelijk meedenken aan een oplossing. Dat doen wij bij onze klanten ook.”

Check uw cao voor het salaris tijdens ziekte 

Ook tijdens ziekte hebben uw medewerkers vaak recht op salaris. Wat de hoogte is van het salaris tijdens ziekte, wordt bepaald door het cao waar uw onderneming onder valt. Check dus uw cao zodat alles goed is geregeld voor uw medewerkers, ook als ze zijn uitgevallen. Dat geeft uw medewerkers én u een goed gevoel!

Terug naar de werkvloer: “Houd regelmatig een-op-een gesprekken.” 

Terug naar de werkvloer: “Houd regelmatig een-op-een gesprekken.” 

Als uw medewerker zich weer beter voelt, kan hij of zij weer terugkeren op de werkvloer. Maar het is ook belangrijk dat u uw medewerkers op de werkvloer blijft begeleiden. Fieldmanager Valerie zegt hierover: “Door regelmatig een-op-een gesprekken te voeren met medewerkers, weet je als ondernemer wat er speelt binnen het bedrijf. Dan is het makkelijker om mee te denken met het verbeteren van eventuele zaken die niet lekker lopen.”

Bied professionele begeleiding bij langdurige ziekte

Wanneer uw medewerker langdurig ziek is, is dit heel vervelend. Om hem of haar zo goed mogelijk te begeleiden, kunt u hem of haar hulp bieden van een professional. Het is belangrijk om in contact te blijven met de zieke medewerker en betrokken instanties. Persoonlijke en professionele begeleiding, zorgt ervoor dat uw medewerker zo snel en soepel mogelijk weer terug naar de werkvloer kan. Dit scheelt u tijd en geld, maar het belangrijkste is dat u het beste met uw medewerkers voor heeft.

Denk oplossingsgericht 

Probeer bij ziekte samen tot een oplossing te komen. HR Fieldmanager Susanne: “Wanneer een medewerker kort- of langdurig ziek is, heb ik veel contact met diegene en de werkgever. Ik probeer erachter te komen wat de oorzaak is dat deze medewerker niet kan werken. Dan vraag ik soms: “Je vertelt nu dit, maar heb je er wel eens over nagedacht hoe dat komt? Hoe kan je dit veranderen en hoe kan ik daarbij helpen?”. Ik probeer daarin altijd zo oplossingsgericht mogelijk te werken. Vaak zorgt dit ervoor dat het welzijn van de medewerker verbetert en sneller weer aan het werk kan.”

U wilt het allerbeste voor uw medewerkers, zeker dat ze gezond zijn. Met deze tips heeft u een basis voor een goede begeleiding tijdens ziekteverzuim. Wij nemen al voor tientallen ondernemers de administratie, doorbetaling en persoonlijke begeleiding tijdens ziekte van medewerkers op ons. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button.

Kost het ziekteverzuim u veel tijd en geld?

Kost het ziekteverzuim u veel tijd en geld?

We bekijken graag alle mogelijkheden voor uw onderneming, zodat u meer tijd over houdt om te ondernemen en het welzijn van uw medewerkers verbetert.
Kom in contact