Werkgeluk

Zo zorgt u voor meer passie bij uw medewerkers

Maak werken op uw werkvloer nog leuker!

Zo zorgt u voor meer passie bij uw medewerkers

Vindt u het ook zo belangrijk dat uw personeel gelukkig is op de werkvloer? Dat snappen wij! Blije medewerkers zijn niet alleen fijn om mee te werken, maar zorgen er ook voor dat uw onderneming groeit. Want gelukkige medewerkers, zijn hardwerkende medewerkers. Maar hoe zorgt u dat uw personeel met dezelfde passie en energie op de werkvloer staat als u? Onze HR Fieldmanager Valerie geeft haar beste tips.  

Gezonde medewerkers zijn de basis 

U kunt als werkgever veel doen voor de gezondheid van uw werknemers. Valerie: “Denk aan sportprogramma’s, een gezamenlijke bootcamp, of fruit in de kantine. Dit kan allemaal bijdragen aan de gezondheid, en daarmee ook het werkgeluk en motivatie van uw werknemers. Daarnaast geeft u hen het gevoel dat u dit onderwerp belangrijk vindt. Een stimulans voor de passie op de werkvloer!”.

Betrekken bij de bedrijfsvoering 

Uw zaak is de werkplek van iedereen. Daarom is het belangrijk dat u uw medewerkers betrekt bij de bedrijfsvoering. “Als er belangrijke beslissingen genomen worden, is het belangrijk dat medewerkers ook het gevoel hebben dat hun mening ertoe doet. Als medewerkers meer verantwoordelijkheden krijgen in hun functie of meer betrokken worden, heeft dat vaak als effect dat ze meer plezier uit hun werk halen en gemotiveerder zijn”, geeft Valerie aan.

Vier jullie successen! 

Vier jullie successen! 

Elke onderneming kent kleine of grote successen. “Het vieren van deze successen zorgt voor erkenning en waardering voor medewerkers. Dit zal ze stimuleren en motiveren in hun werk.” Maar het vieren van élk succes heeft geen effect, waarschuwt Valerie: “De successen moeten wel betekenisvol zijn, vier daarom bijvoorbeeld niet dat de vaatwasser goed is uitgeruimd.” 😉

Feedbackcultuur 

Geef feedback aan elkaar! Als ondernemer aan uw medewerkers, maar ook andersom én onderling. Waarom is dit zo belangrijk volgens Valerie? “Als je zo’n feedbackcultuur kan creëren zorgt het voor de ontwikkeling en daarmee motivatie van medewerkers.” Kom maar door met die feedback!

Wij denken met u mee

Wij denken met u mee

Met deze tips kunt u uw medewerkers nog meer plezier laten halen uit hun werk. Dit creëert een fijne werksfeer en hardwerkende medewerkers. Bent u benieuwd naar meer tips van Valerie of van uw persoonlijke HR Fieldmanager? We staan altijd klaar om met u mee te denken.

 

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen met onze HR-services? Neem een kijkje op onze diensten pagina.