Coronacrisis

Op welke steunmaatregelen kan ik blijven rekenen?

Voor het derde kwartaal biedt het kabinet nog steeds hulp aan ondernemers.

Op welke steunmaatregelen kan ik blijven rekenen?

Het gaat weer de goede kant op, maar gelukkig zijn er nog steeds maatregelen vanuit de overheid beschikbaar om ondernemers een steuntje in de rug te geven. De afgelopen tijd heeft For the People u geïnformeerd over deze steunmaatregelen voor ondernemers. Welke maatregelen zijn er en welke komen er nog aan?

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) 

Het kabinet is van plan om de subsidie voor vaste lasten in het derde kwartaal door te trekken. Om starters, groeiende bedrijven en bedrijven die in de knel zijn gekomen met de reguliere referentieperiode beter te ondersteunen, hebben bedrijven vanaf het tweede kwartaal de keuze tussen twee referentieperioden voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten.

Belastingmaatregelen 

Ondernemers mogen later beginnen aan en langer doen over het aflossen van de belastingschuld die zij door de coronacrisis hebben opgebouwd. U hoeft nu pas vanaf 1 oktober 2022 te starten met betalen en daar is vijf jaar de tijd voor (dit was voorheen drie jaar, vanaf 1 oktober 2021). Wel wordt er van ondernemers verwacht dat zij vanaf 1 juli 2021 weer gewoon belasting gaan betalen.

Aflossen schulden 

Ook de voorwaarden om af te lossen worden verder versoepeld. De invorderingsrente, een prikkel om belastingschulden op tijd te betalen, gaat stapsgewijs naar het oude niveau. Dit betekent dat op 1 januari 2022 het percentage invorderingsrente op 1% in plaats van 4% wordt vastgesteld, en vervolgens stapsgewijs omhooggaat tot 4% op 1 januari 2024.

Overige steunmaatregelen 

Andere belastingmaatregelen die vanwege de coronacrisis genomen zijn, zoals de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen en het onbelast kunnen vergoeden van reiskosten, worden verlengd tot 1 oktober 2021. De andere maatregelen even gemist? Bekijk ze hieronder.

Hypotheekpauze

Klein Krediet corona

Bijzonder uitstel van betaling

Tegemoetkoming vaste lasten

Meer informatie 

Wilt u meer weten over maatregelen die de overheid neemt om ondernemers te helpen? Kijk dan eens op de volgende websites:

Samen door elke crisis

Samen door elke crisis

Ondernemen hoeft u niet alleen te doen. For the People staat aan de zijde van onze ondernemers, altijd. Benieuwd wat wij doen?
Dit doen wij