Coronacrisis

Klein Krediet Corona: een snelle lening

Deze regeling kunt u nog tot en met 30 juni aanvragen.

Klein Krediet Corona: een snelle lening

De Klein Krediet Corona is een regeling van de overheid waarbij kleine bedrijven snel en tegen gunstige voorwaarden een lening kunnen afsluiten. For the People vertelt u meer over deze regeling en wanneer u in aanmerking komt.

De regeling in het kort 

Met de Kleine Kredieten Corona Garantieregeling (KKC) kunnen kleine, in de kern, gezonde bedrijven leningen tussen de € 10.000,- en de € 50.000,- afsluiten. Een lening afsluiten gaat met de Klein Krediet Corona sneller dan normaal en tegen relatief gunstige voorwaarden. Net als veel andere regelingen in het kader van de coronacrisis, loopt deze regeling vooralsnog tot en met 30 juni 2021.  

Financiers lopen met de KKC-regeling minder risico, doordat de overheid voor 95% garant staat voor leningen van € 10.000,- tot € 50.000,-. De overige 5% is het risico van de bank die het krediet verstrekt. De looptijd van de regeling is maximaal 5 jaar en de rente is maximaal 4%. Ondernemers die deze regeling gebruiken, betalen eenmalig 2% vergoedingspremie aan de staat.

Aanvragen en de voorwaarden 

Wilt u gebruik maken van een lening onder de KKC-regeling? Dan meldt u zich bij uw kredietverstrekker, bijvoorbeeld uw bank. Om gebruik te kunnen maken van de regeling gelden onder andere de volgende voorwaarden:

  • U moet voor 1 januari 2019 zijn ingeschreven bij de KVK;
  • Uw minimale jaaromzet is € 50.000,-;
  • Voor de coronacrisis moet uw onderneming voldoende winstgevend zijn geweest, de financier beoordeelt dit;
  • U moet aan uw terugbetalingsverplichtingen kunnen voldoen. De bank maakt die afweging en gaat uit van de Gedragscode Kleinzakelijke Kredietverlening.

Meer informatie? 

Zullen we kennismaken?

Zullen we kennismaken?

For the People maakt ondernemen lichter voor veel ondernemers. Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Maak vrijblijvend een afspraak via de button.
Contact opnemen