Coronaregels

De huidige regels voor detailhandel

Welke coronaregels gelden er nu voor niet-essentiële winkels?

De huidige regels voor detailhandel

Vanaf 28 april zijn er nieuwe versoepelingen ingevoerd voor niet-essentiële winkels zoals fietsenwinkels, kledingwinkels, tabakszaken en tuincentra. Een afspraak maken van tevoren is bijvoorbeeld niet meer nodig. Welke regels gelden er op dit moment allemaal voor de detailhandel?

Hoeveel klanten mogen er in mijn winkel? 

Hoeveel klanten toegestaan zijn in uw winkel, is afhankelijk van de grootte. U mag maximaal 1 klant per 25m2 binnenlaten in uw zaak. Per verdieping zijn er in elk geval 2 klanten toegestaan, ongeacht de grootte van uw winkel.

Hoe organiseer ik mijn deurbeleid?  

Om te zorgen dat iedereen voldoende afstand kan houden in uw zaak, moet u bij de deur duidelijk aangeven hoeveel klanten er maximaal binnen mogen zijn. Een medewerker kan bijvoorbeeld het deurbeleid begeleiden, maar u kunt ook een teller of een stoplicht neerzetten die aangeeft hoeveel klanten nog naar binnen mogen op dat moment.

Hoe zorgt u ervoor dat uw klanten zich aan de coronaregels houden? Klik op de button voor 5 tips.

Hoe zorg ik voor hygiëne? 

Hoe zorg ik voor hygiëne? 

De klanten die in uw winkel komen, raken naast deurklinken nog veel meer aan. Wanneer u winkelwagentjes, mandjes of scanners heeft, kunt u die bijvoorbeeld op vaste tijdstippen schoonmaken. Zet ook bij de ingang een desinfectiezuil neer, zodat de klant bij binnenkomst de handen kan ontsmetten.

Zijn mondkapjes overal verplicht? 

Iedereen vanaf 13 jaar is verplicht om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen, dus ook in uw winkel. De meeste mensen zijn het al een tijdje gewend om op verschillende plekken een mondkapje te dragen. Mocht een klant zijn of haar mondkapje vergeten zijn of weigeren het op te doen, mag u diegene hier natuurlijk op aanspreken.

Meer informatie

Nu er meer mogelijk is en u meer klanten mag ontvangen, heeft u iets meer vrijheid gekregen om weer vol energie te kunnen ondernemen. Zijn er bepaalde regels nog onduidelijk of wilt u meer informatie? Bekijk dan eens de informatie van het Ondernemersplein van de overheid.

Sparren met uw Fieldmanager

Sparren met uw Fieldmanager

Bent u klant bij For the People en wilt u sparren over hoe u nog meer kunt halen uit uw onderneming in deze tijd? Neem dan gerust contact op met uw Fieldmanager om mee te denken.
Contact opnemen