Ondernemen

HR, wat is dat?

HR, wat is dat?

HR staat voor “Human Resources”. Letterlijk vertaald is dat “menselijke middelen”. In de dagelijkse praktijk staat het voor personeelsbeleid, in het Engels ook wel “Human Resources Management”. Binnen de wat grotere bedrijven is er vaak een afdeling HR of personeelszaken die alles regelt voor de werknemers van het bedrijf. In de wat kleinere bedrijven is er vaak financieel geen ruimte om hier zelf een afdeling voor op te zetten. Terwijl het van essentieel belang is om alle personeelszaken goed geregeld te hebben.

Medewerkers staan centraal binnen HR

Een HR medewerker verzorgt alles rondom personeelszaken. Denk hierbij aan het opstellen van ontwikkelingsplannen, regelmatige contactmomenten om te zien hoe het met iedereen gaat, begeleiding bij ziekteverzuim, bemiddeling in conflictsituaties, vertrouwenspersoon, sparringpartner, etc. Zoals u ziet, is het een veel omvattend begrip maar één ding is zeker: uw belang als persoon staat altijd voorop!

Onze HR Fieldmanager

Onze HR Fieldmanager

Bij For the People is uw Fieldmanager uw eigen, gespecialiseerde HR afdeling op afroep. Zij staan altijd voor u klaar om alle vragen op het gebied van personeelszaken te beantwoorden. De Fieldmanager is een onderdeel van uw organisatie en komt regelmatig bij uw  organisatie op bezoek. Benieuwd wie zij zijn? Maak alvast kennis met Valerie en Merel!

 

Dit kan zijn om acute zaken te bespreken, maar ook om even vrij te kunnen praten over wat u bezighoudt en waar u tegenaan loopt. Zo blijven we op de hoogte en kunnen we indien gewenst kijken of we u ergens mee kunnen helpen.

Wat doet de Fieldmanager?

Onze Fieldmanager wordt uw afdeling personeelszaken en regelt daarmee alles op HR gebied. Dat kan zijn dat de Fieldmanager u helpt in het opstellen van ontwikkeldoelen en het opvolgen van ontwikkelgesprekken. Wilt u uw talenten benutten en verder ontwikkelen? Dan zal de Fieldmanager u hiermee helpen. Samen gaan jullie op zoek naar mogelijkheden, zodat u kunt doen waar u het beste in bent!

Verder zal de Fieldmanager u begeleiden als u ziek bent. De Fieldmanager is uw vaste aanspreekpunt en tevens vertrouwenspersoon waarmee u al uw vragen of zorgen kan delen. Samen werken we naar een oplossing voor alle partijen. Bovendien kunt u samen met uw Fieldmanager op zoek gaan naar eventuele oplossingen. Kunt u door uw situatie of ziekte bepaalde dingen niet meer doen? Dan zoeken we samen naar dingen die u wél kunt doen! Dat optimisme en die positieve toon kenmerkt For the People. Wij zorgen namelijk ‘voor de mensen’!

Het gaat om uw werkgeluk

Onze dienstverlening staat in het teken van werkgeluk. Mensen besteden namelijk een groot gedeelte van hun leven op de werkvloer. Enkel wanneer u goed in uw vel zit, gaat u met plezier en passie naar uw werk. Daar helpen we u graag bij. Zo regelen we administratieve zaken als tijdige verloningen en kloppende contracten, maar we investeren ook veel tijd en energie in u als medewerker. Van een luisterend oor tot opleiding en van functioneringsgesprek tot ziekteverzuimbegeleiding. Allemaal voor uw werkgeluk.

Heeft u meer vragen over HR?

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen of hier voor alle vragen over HR.

Wat houdt HR in?

Bij wie kan ik terecht voor HR-gerelateerde vragen?

Wat gebeurt in een ontwikkelgesprek?