Hoe halen we alles uit de nieuwe economie?

Hoe halen we alles uit de nieuwe economie?

Het nieuwe normaal breekt aan. Langzaamaan gaat de economie van het slot en kunnen wij als ondernemers weer verder. De nieuwe veiligheidsmaatregelen van het kabinet vragen om creatief denken bij de herinrichting van welke sector dan ook. Maar wat houdt dat ‘nieuwe normaal’ dan in?

Veiligheid en gezondheid

Veiligheid en gezondheid

Hygiëne is belangrijker dan ooit. Nog nooit eerder werd er zoveel desinfecterende handgel verkocht als nu. Deze hygiëne is belangrijk om een nieuwe uitbraak en een eventuele tweede lockdown te voorkomen. Dit vraagt om nieuwe manieren van werken en extra voorzichtigheid.

Op het gebied van werkruimtes is het belangrijk om afstand te houden van elkaar. Dit betekent dat we leven -in ieder geval tot er een vaccin uitkomt- in een anderhalve meter-samenleving. De bezoekerservaring gaat veranderen en publieke ruimtes gaan er anders uitzien. Openbare ruimtes zijn al weken bezig met het herinrichten en het bedenken van nieuwe manieren om bezoekers te ontvangen. Dit geldt voor alle sectoren, waaronder kappers, winkels, horeca en de culturele sector.

Solidariteit

In de nieuwe wereld houden we meer rekening met elkaar. Dit zorgt voor een nieuwe manier van sociale omgang. Doordat we allemaal begrijpen dat het bijzondere tijden zijn, worden we ook een stuk behulpzamer naar de mensen om ons heen. Er is veel ruimte voor nieuwe, sociale initiatieven. Grote supermarktketens kopen bijvoorbeeld al veel meer lokaal in en consumenten gaan vaker inkopen doen bij hun lokale slager of kaasboer.

Nieuwe kansen

Door de nieuwe manieren van werken en de nieuwe maatregelingen, zijn we als ondernemers verplicht om te innoveren. Dit betekent ook dat we creatief kunnen zijn bij de herinrichting van onszelf en de ervaring voor onze klanten. Had u altijd al ideeën over hoe het anders moest, maar kreeg u niet helemaal de ruimte om deze door te voeren? Het nieuwe speelveld biedt nieuwe kansen voor het verbeteren van onszelf en onze omgeving. Door het werken met reserveringen en tijdslots kunnen we bijvoorbeeld extra aandacht geven aan onze klanten. Ervaringen zullen hierdoor persoonlijker worden. Kortom: een tijd met veel vrijheid en kansen voor ondernemers om het nieuwe normaal in te richten.

MKB Ondernemersloket

MKB Ondernemersloket

Wij hebben een tijdelijk MKB Ondernemersloket opgericht waar u gratis en geheel vrijblijvend terecht kunt met al uw vragen rondom het nieuwe normaal door de coronacrisis.
Vraag direct een gratis adviesgesprek aan