Coronacrisis

Langer de tijd nodig om belasting te betalen?

De deadline is verschoven, u heeft nog tot 1 april 2021 de tijd.

Langer de tijd nodig om belasting te betalen?

Vanuit de overheid zijn er verschillende maatregelen om u als ondernemer een steuntje in de rug te geven tijdens de coronacrisis. Zo kunt u uitstel aanvragen voor het betalen van uw belasting. Met deze regeling krijgt u langer de tijd om de betaling af te lossen. Denkt u dat dit uw onderneming helpt? Dan heeft u nog tot 1 april 2021 de tijd om uitstel of verlenging aan te vragen. Daarmee vervalt de eerdere deadline van 1 januari 2021.  Geen zorgen, wij zetten voor u op een rijtje hoe dit werkt.

Als u voor de eerste keer belastinguitstel wil aanvragen, kan dit nog tot 1 april. Ook als u dit al heeft aangevraagd en nu verlenging wil, kan dit tot deze dag. Als uw verzoek binnen is bij de overheid, krijgt u direct uitstel van alle betalingen die nog open staan met een betalingsregeling van 36 maanden. Die terugbetaling van belasting gaat in vanaf 1 juli 2021. Bij het bijzonder uitstel van belastingen horen ook soepelere voorwaarden.

U vraagt uitstel van betaling aan bij de Belastingdienst door een online formulier in te vullen. Zo werkt dit:

1. Houd alle gegevens bij de hand 

Zorg dat u voordat u begint alle nodige informatie in de buurt heeft. Denk aan uw BSN en de naam, postcode en huisnummer van uw bedrijf. Wanneer u het uitstel van betaling al heeft aangevraagd en deze gaat verlengen, heeft u een liquiditeitsprognose, verklaring van een deskundige en eventueel andere bewijsstukken nodig.

2.   Log in met uw DigiD 

Met uw persoonlijke DigiD logt u op een veilige manier in bij het online formulier. Het formulier vindt u onderaan de pagina van de overheid.

3. Vul het online formulier in 

Wanneer u bent ingelogd met uw DigiD, opent automatisch het formulier waarmee u de aanvraag kunt doen. Als u voor de eerste keer uitstel van betaling aanvraagt, geeft u aan voor welke belastingen u dit graag zou willen.

4. Verstuur het formulier 

Heeft u alle gegevens en eventueel bijlagen bijgevoegd? Dan is de aanvraag klaar om te versturen.

Nadat u het formulier heeft verstuurd, krijgt u digitaal een ontvangstbevestiging. Daarnaast verschijnt er ook een schriftelijke bevestiging op uw deurmat. Sla deze bevestiging netjes op of maak een kopie voor uw administratie.

Meer informatie

Wilt u meer lezen over het bijzonder uitstel van betaling? Lees dan verder bij de uitleg van de Rijksoverheid, of lees alle stappen nog eens rustig na.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen?

Wilt u de administratie voor uw onderneming nóg beter en efficiënter regelen? Neem eens een kijkje bij onze diensten.
Onze diensten