Trigger

Oude herinneringen voor de toekomst

Oude herinneringen voor de toekomst

Oude trouwkiekjes in een fotoalbum of beelden van een zonnige vakantie op videoband. Misschien wel herinneringen aan familieleden die er niet meer zijn. Zonde als dit dierbare beeldmateriaal verloren zou gaan. Daarom zetten zakenpartners Julia en Edwin met hun onderneming Trigger al dit soort oude foto’s, video’s en ook geluidsopnamen om in USB of DVD. “Het is zo’n mooie dienst, die door iedereen gewaardeerd wordt. Daar ligt onze kracht.” Lees en bekijk het verhaal van onderneemster Julia en neem een kijkje achter de schermen bij het digitaliseren.

Beeld voor beeld

Beeld voor beeld

Het digitaal maken van oud beeldmateriaal is een bewerkelijk proces. In het pand waar het elf man sterke team van Trigger dit doet, zijn overal waar je kijkt draaiende radertjes en beeldschermen te zien. Julia vertelt wat er gebeurt met beeldmateriaal dat binnen komt: “Eerst controleren we of de aantallen kloppen met wat de klant heeft ingeleverd. Vervolgens wordt het materiaal genummerd, in volgorde gelegd en voorbewerkt. Dan wordt alles gedigitaliseerd, stuk voor stuk.”

Wil je een kijkje achter de schermen nemen bij het digitaliseren? Bekijk de video!

Watch video

De geboorte van een ondernemer

21 jaar geleden namen Julia en haar zakenpartner Edwin, tijdens haar zwangerschapsverlof, de onderneming over. Julia had niet de ambitie om te gaan ondernemen, maar ze is er tóch in gerold omdat er te veel werk was voor één persoon. “Tegelijk met de geboorte van mijn dochter, is de onderneming dus geboren. Het leuke aan ondernemen vind ik nog steeds de vrijheid, dat je altijd je eigen koers kan varen.”

Zekerheid voor personeel

Zekerheid voor personeel

Vandaag de dag heeft Trigger een klein team van elf medewerkers. “We begonnen bij 0, maar werden langzaam steeds groter. We regelen de personeelszaken sinds 2,5 jaar via For the People en dat is een hele goede beslissing geweest. Nu weten we zeker dat alles goed geregeld is.” Wat het fijnst is aan de samenwerking? Dat Julia alleen maar even hoeft te appen als er iets is, en het wordt geregeld.

Elke klant heeft een bijzonder en dierbaar verhaal, dat is erg leuk om te horen.

Julia - Mede-eigenaar, Trigger

Dankbaar werk 

Vaak liggen foto’s en video’s lange tijd bij mensen op zolder te verstoffen. Wanneer het beeldmateriaal dan langs is gebracht bij Trigger, zijn ze blij dat ze het eindelijk hebben gedaan. “Dan zeggen ze vaak: “Ach die beelden, ik heb ze al 50 jaar niet gezien. Wat zijn ze mooi!”. Dat is altijd speciaal om te horen en we zijn blij dat we zoveel mensen blij kunnen maken met ons werk.”