Vakantie

Op vakantie? 3 tips om goed voorbereid te zijn

Waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat naar het buitenland?

Op vakantie? 3 tips om goed voorbereid te zijn

Met je tenen in het zand, ontspannen aan het zwembad of wat cultuur snuiven. Ga jij deze zomer weer op vakantie? Het is de perfecte manier om even uit te rusten van je werk. Maar let op: door het coronavirus moet je nog steeds rekening houden met een aantal zaken. Wij zetten ze voor je op een rij, zodat jij en je werkgever niet voor verrassingen komen te staan.

1. Check de kleurcode 

Vlieg je binnenkort naar een zonnige bestemming in het buitenland, check dan van tevoren de kleurcode van het land waar jij naartoe gaat. Een groen of geel reisadvies betekent dat je naar dit land op vakantie mag gaan. Een oranje of rood reisadvies betekent dat je niet naar dit land mag afreizen voor vakantie. Welke kleur jouw vakantiebestemming heeft, zie je gemakkelijk op de website van Nederland Wereldwijd.

2. Bekijk het reisadvies 

Voordat je vertrekt, bekijk je het reisadvies dat is afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voer het land in waar je meer over wilt weten of kies uit de veelbekeken landen. In dit reisadvies lees je welke beperkingen er eventueel gelden in een land. Zo verschillen de regels over testen en verplichte thuisquarantaine per land. Wanneer thuisquarantaine verplicht is, houd hier dan rekening mee met je werk en zorg dat de quarantaine binnen je opgenomen vakantie valt.

3. Weer terug naar Nederland 

Wanneer je helemaal op de hoogte bent van alle regels en beperkingen en je een veilige vakantie viert in het buitenland, moet je ook weer terug naar Nederland. Check voor de terugvlucht eerst of je een negatieve testuitslag nodig hebt, een quarantaineverklaring of een gezondheidsverklaring. Dit doe je met de checklist van de overheid.

Met deze tips ben je al goed op weg om beter voorbereid op vakantie te gaan. Houd rekening met alle regels en beperkingen en stem je vakantie goed af met je werkgever. Zo zorgen we samen voor een ontspannen zomer in binnen- of buitenland.

 Meer informatie 

Voor meer informatie over bijvoorbeeld het coronabewijs en de Corona Check app, bekijk de website nederlandwereldwijd.nl van de overheid.

Toch even hulp nodig?

Toch even hulp nodig?

Twijfel of je je vakantie goed hebt afgestemd met je werkgever? Of weet u als werkgever niet hoe u met vakantie van uw medewerkers om kunt gaan in coronatijd? Neem contact op met uw HR Fieldmanager voor advies.
Neem contact op