Solliciteren

Drie sollicitatietips voor werkgevers die écht werken

Drie sollicitatietips voor werkgevers die écht werken

Een goede start van het sollicitatiegesprek

Omdat u op zoek bent naar een nieuwe medewerker heeft u een oproep geplaatst op social media. Daar rolt een aantal geschikte kandidaten uit en binnenkort komen ze op gesprek. Spannend! Een goed sollicitatiegesprek is belangrijk. Want er hangt veel van af. Aan de hand van dit gesprek gaat u bepalen met wie u in zee wil gaan voor de lange termijn. Hoe start u een goed sollicitatiegesprek? For the People geeft drie sollicitatietips voor werkgevers die écht werken!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Verdiep u vooraf goed in uw sollicitant. Ga bij uzelf na waarom u deze persoon hebt uitgekozen voor een gesprek. Welke kwaliteiten bevatten uw sollicitant en wat spreekt u daarbij aan? Door een goede voorbereiding is de kans het grootst dat u zo objectief en neutraal mogelijk het gesprek instapt.

Daarnaast kunt u zich ook goed voorbereiden door vooraf na te denken over de plek van de sollicitatiegesprekken. Zoek een rustige ruimte op, die niet teveel afleidt. Waarschijnlijk is uw sollicitant al nerveus genoeg. Vervolgens zal een rustige ruimte een kalmerend effect hebben.

Stel uw sollicitant op zijn gemak

Stel uw sollicitant op zijn gemak

Het is prettig als uw gesprekspartner zich op zijn gemak voelt tijdens het gesprek. Op die manier kan hij zich van de beste kant laten zien en zijn volledige potentie benutten. Om de ander op zijn gemak te stellen is het vaak fijn om het gesprek eerst te beginnen met wat smalltalk. Gesprekjes over koetjes en kalfjes. Op deze manier breekt u het ijs én leert u de sollicitant ook al een beetje op persoonlijk vlak kennen.

Zo leert u elkaar écht kennen

Het officiële gedeelte van het sollicitatiegesprek begint met het voorstellen van uzelf en uw bedrijf. De tip hierbij is om dit uitgebreid te doen. Wie bent u? En wat kunt u allemaal vertellen over uw bedrijf? Hoe uitgebreider u over uzelf en het bedrijf praat, hoe meer u de sollicitant uitnodigt om ook over zichzelf te praten. Door het zelf uitgebreid te doen, laat u blijken dat u het fijn vindt om deze details van elkaar te weten.

Meer informatie

Wilt u meer tips over een goed sollicitatiegesprek? Neem dan contact op met uw Fieldmanager, zij helpt u graag!

Even mailen kan ook

Even mailen kan ook

Heeft u de contactgegevens van uw Fieldmanager niet bij de hand? Geen probleem, u kunt ons ook gewoon even mailen.

info@forthepeople.nl

Helpt For the People ook bij sollicitatiegespreken?

Ik zoek een nieuwe medewerker, wat kan For the People daarin voor mij betekenen?

Bij wie kan ik terecht voor HR-gerelateerde vragen?