HR Fieldmanager

Dit doet een HR Fieldmanager voor jouw zaak

Rijdende HR-winkeltjes

Dit doet een HR Fieldmanager voor jouw zaak

Een echte HR-professional, persoonlijke hulplijn, vertrouwenspersoon en probleemoplosser. Dat zijn Emily, Merel en Susanne: de HR Fieldmanagers van For the People. Ze zijn onmisbaar voor tientallen kleine ondernemers en hun personeel, zoals bijvoorbeeld bakkers, slagers of horecazaken. Wat doen ze precies en wat kunnen ze voor jouw onderneming betekenen?  

Rijdend HR-winkeltje

De HR Fieldmanagers ondersteunen het midden- en kleinbedrijf en hun werknemers bij allerlei personeelszaken. Emily: “Als HR Fieldmanager, ben je een soort rijdend HR-winkeltje. We zijn vertrouwenspersoon, we doen ziekteverzuimbegeleiding, we adviseren de ondernemer op het gebied van het personeel en we voeren beoordelingsgesprekken. En zo scheuren we het hele land door.”

Een lager ziekteverzuim

Een lager ziekteverzuim

Wanneer een medewerker kort- of langdurig ziek is, nemen de Fieldmanagers de begeleiding van het ziekteverzuim over. Hierdoor hoef je als ondernemer niet het contact te onderhouden met de verzekering, casemanager en bedrijfsarts. Er is maar één contactpersoon. Susanne zegt hierover: “Wanneer er een medewerker ziek is, heb ik veel contact met diegene en met de werkgever. Ik probeer altijd zo oplossingsgericht mogelijk te werken. Vaak zorgt dit ervoor dat het welzijn van de medewerker verbetert en hij of zij hierdoor sneller weer aan het werk kan.”

Kijken naar oplossingen

De Fieldmanager vindt altijd samen met de ondernemer én de werknemer een oplossing voor een probleem. Ook bij arbeidsconflicten springen ze bij. Merel vertelt: “Als er onenigheid ontstaat over bijvoorbeeld een nieuw rooster, gaan we op een positieve manier met elkaar in gesprek om een oplossing te vinden die voor iedereen prettig is. Omdat ik als Fieldmanager een onafhankelijke partij ben, komen we makkelijker tot een oplossing waardoor iedereen met een goed gevoel op de werkvloer staat.”

Meer tijd om te ondernemen

Dat de Fieldmanagers allerlei personeelszaken uit handen nemen, geeft ondernemers tijd om te doen waar ze goed in zijn. “Onze klanten zijn bezig met het verbeteren van hun zaak of producten. Ze willen niet nadenken of de medewerkers wel in de goede schaal zitten of over een wijziging in de cao. Er gebeurt zó veel, dat is voor een ondernemer niet bij te houden”, zegt Susanne. Daar sluit Emily zich bij aan: “Sommige oplossingen lijken voor mij heel klein, maar voor de ondernemer kan het een groot verschil maken. Zo kan ik van meerwaarde zijn binnen een bedrijf. Dat is mooi om te zien!”.

Wil jij weten wat For the People voor jouw zaak kan betekenen?

Wil jij weten wat For the People voor jouw zaak kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met Charlotte Scholte, Manager For the People Charlotte, via 06 – 51 37 92 07 of charlotte.scholte@forthepeople.nl.