Vakantie

Coronamaatregelen op vakantie

Wat zijn de coronamaatregelen van For the People als u op vakantie gaat?

Coronamaatregelen op vakantie

De aanwezigheid en de gevolgen van het coronavirus hebben veel invloed op iedereen, zowel privé als op het werk. Het is belangrijk om gezond te blijven. Daarom hebben wij al extra maatregelen genomen om dit zo te houden.

Bij werken hoort zeker ook vakantie. Vakantie is belangrijk om bij te komen van het werk. Zeker nu is dit belangrijker dan ooit. Recent is door de overheid gemeld dat er weer gereisd mag worden. De invulling van een vakantie is voor iedereen anders. In deze coronatijd is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Deze hebben wij voor je op een rijtje gezet. Lees het goed door en als je vragen hebt, stel deze vooral aan je HR Fieldmanager.

Coronamaatregelen op vakantie

In Nederland
Het is belangrijk dat je, ook tijdens de vakantie, de voorgeschreven maatregelen in acht neemt. Gelukkig zijn er steeds minder besmettingen, maar het coronavirus is nog niet weg, ook niet op je vakantiebestemming.

Afstand bewaren en besmetting voorkomen is en blijft belangrijk. Neem de bekende voorzorgsmaatregelen (1,5 meter afstand, geen handen schudden, vaak handen wassen en geen drukke locaties bezoeken) in acht, maar ook de geldende regels van het vakantieland, zodat je weer gezond terug komt.

In het buitenland
Per 15 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone. Het reisadvies voor landen is aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s). Informeer goed wat het reisadvies is voor jouw gekozen vakantieland. Op de website van Nederland Wereldwijd vind je hierover meer informatie.

Het is mogelijk dat je in quarantaine moet. Dit kan in het vakantieland zijn of als je terug bent in Nederland. De actuele situatie per land is te vinden op de website Nederland Wereldwijd. Het is jouw keuze geweest om op vakantie te gaan. Daarmee heb je willens en wetens het risico genomen dat je eventueel in quarantaine moet, lokaal en/of terug in Nederland. Dan moet je de dagen die je daardoor niet kan werken extra vrij nemen of onbetaald verlof opnemen.

Je dient ook rekening te houden met de mogelijkheid dat in het vakantieland, door (nieuwe) maatregelen, uitreizen naar Nederland niet meer mogelijk is, of dat je om andere redenen vast komt te zitten. De overheid heeft al aangegeven dat gestrande reizigers niet door de overheid terug naar Nederland worden gehaald. Als dit het geval is, dan zijn ook deze dagen (waardoor je dus niet kan werken) ook voor eigen rekening en risico. Heb je niet voldoende vakantiedagen over, dan heb je geen recht op loon over deze tijd.

Houd met het plannen van je vakantie en keuze van bestemming dus met bovenstaande zaken rekening.

Vragen

Nogmaals, heb je vragen, stel ze gerust. Of kijk in het Kenniscentrum, of daar antwoord staat op jouw vragen. Maar het belangrijkste van alles blijft: geniet van je vakantie, zorg dat je gezond blijft, voor jezelf en voor anderen.

Neem contact op met je HR Fieldmanager
Contact

Neem contact op met je HR Fieldmanager

Heb je vragen over de coronamaatregelen omtrent vakantie? Klik op de button om het contactformulier in te vullen.
Neem nu contact op