Feestdagen

4 tips voor bakkers en slagers tijdens de feestdagen

Zó kom jij soepel de laatste dagen van het jaar door

4 tips voor bakkers en slagers tijdens de feestdagen

Bakkers en slagers hebben het razend druk rond de feestdagen. De beenham en rosbief vliegen over de toonbank tijdens kerst. Op oudejaarsdag zijn de oliebollen niet aan te slepen. Hoe zorg je dat je als medewerker van een bakkerij of slagerij toch een beetje ontspannen en soepel deze drukke dagen doorstaat? For the People geeft tips.

1. Blijf communiceren 

Op momenten dat het in de zaak wat drukker is, schiet duidelijk  communiceren met je collega’s er soms bij in. Maar toch is dit erg belangrijk, om de dag soepel te laten verlopen. Is een van de schappen leeg? Ga er niet vanuit dat iemand dit wel ziet, maar zeg het tegen elkaar. Staat een klant al lang te wachten? Vergeet in alle hectiek dan niet om dit door te geven aan je collega’s.

2. Werk met een lach

2. Werk met een lach

Het klinkt simpel, maar het werkt echt. Wanneer je lachend door je werkdag gaat, creëer je een positieve sfeer voor jezelf, je collega’s en natuurlijk de klanten. En de klanten blij maken, dat is toch waar jullie allemaal voor gaan?

3. Zorg voor ontspanning 

Neem tijdens je werkdag pauze wanneer het kan. Haal bijvoorbeeld even een frisse neus. Zorg ook na je werk voor genoeg ontspanning. Ga sporten, wandelen of kijk een leuke film. Even je hoofd legen voordat je de volgende dag weer met nieuwe energie aan het werk gaat.

4. Geniet! 

Het zal tijdens de feestdagen soms hard werken zijn, maar probeer ook te genieten van alle klanten die je gaat blij maken. Met bijvoorbeeld heerlijke producten voor op de kersttafel, of verse oliebollen voor de jaarwisseling. Dus vergeet niet stil te staan bij al die blije gezichten, of maak een gezellig praatje met de klant.

For the People wenst je heel veel werkplezier tijdens deze feestdagen. Heb je nog vragen over hoe je je optimaal voor kan bereiden? Stel ze gerust aan je persoonlijke HR Fieldmanager.

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Bent u benieuwd wat onze HR Fieldmanagers voor u en uw medewerkers kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we leggen het u graag uit!
Ik wil contact opnemen