Help! Mijn groothandel groeit!

Wat betekent dit voor uw personeelsbeleid?

Help! Mijn groothandel groeit!

De handel groeit en zo ook uw groothandel. Doordat de focus continu op het ondernemen lag, is uw personeelsbeleid altijd een secundaire taak geweest. Om snel die extra groeislag te maken, moet u juist nu het personeelsbeleid primair maken. Want door goed presenterende werknemers, krijgt u een nóg beter presterend bedrijf. Hoe krijgt u dat voor elkaar? Door HR ondersteuning in uw groothandel.

Organisaties die in het begin van hun groei staan, hebben hun personeelszaken vaak bij diverse medewerkers ondergebracht. Het is niet de primaire taak van deze personen. Zij pakken de personeelszaken op naast hun dagelijkse werkzaamheden. Het gevolg? De focus ligt niet meer volledig op hun oorspronkelijke taken binnen de organisatie en het leidt af van het proces. Bovendien moet er met veel partijen geschakeld worden om de zaken rondom personeelszaken op te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een boekhouder, personeelsadministratie, trainers en HR-medewerkers.

Hoe ideaal zou het zijn om dit allemaal bij één partij te leggen? Dan kan u, de ondernemer, zich focussen op waar u energie van krijgt. Namelijk uw groothandel runnen.

Klik op onderstaande button om een kosteloos gesprek aan te vragen.

Wat past het beste bij u?

Benieuwd wat beter bij u past? Een HR-manager aannemen? Het zelf blijven doen? Of het uitbesteden aan een externe en gespecialiseerde partij? Lees snel onze onderstaande tips!

Tip 1: Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige ondernemers

Tip 1: Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige ondernemers

Een gelukkige medewerker zorgt voor een gelukkige werkgever. Het zit namelijk zo. Als uw personeel het niet naar zijn zin heeft op het werk, zullen zij zich minder inzetten voor uw onderneming. Het gevolg? Uw bedrijfsresultaten vallen tegen. Andersom werkt het ook zo. Wanneer uw personeel wél plezier heeft op het werk en zij minder werkstress ervaren, zullen zij gemotiveerder zijn. Bovendien preseter zij beter en hebben ze meer hart voor de zaak. Uiteindelijk zal dit zich vertalen naar positieve bedrijfsresultaten.

Hoe krijgt u dit voor elkaar? Dus hoe zorgt u ervoor dat uw huidige medewerkers gelukkig worden én blijven? Dat kan alleen door een structureel, duurzaam en intensief personeelsbeleid. Daar kan For the People bij helpen!

Tip 2: Bind medewerkers langer aan uw organisatie

Het gevolg van ongelukkige medewerkers is dat zij niet lang werkzaam bij u zullen blijven. Het hoge verloop van personeel is een probleem waar veel organisaties mee worstelen. For the People zorgt er samen met u voor dat uw werknemers langer aan uw organisatie verbonden willen blijven. Zodoende zullen uw bedrijfsresultaten verbeteren.

Door onze betrokkenheid, oprechtheid en inlevingsvermogen voorkomen wij vervelende situaties. We houden intensief contact met u en uw medewerkers. Op de manier worden problemen al in een vroeg stadium getackeld. Daarnaast zorgen wij ervoor dat alles voor u en uw personeel goed is geregeld.

For the People zorgt voor zowel de administratieve, juridische als de sociale kant van het werkgeverschap.

Tip 3: Bepaal wat bij u past: een HR-manager aannemen of het uitbesteden aan een HR-afdeling op afstand?

Wanneer achter de schermen de personeelszaken goed zijn geregeld, geeft dit rust op de werkvloer. Ook dit bevordert het werkgeluk van uw medewerkers. Om ervoor te zorgen dat alle personeelszaken soepel verlopen, zijn er twee geschikte opties. Neem een HR-manager aan of besteed het uit aan een professionele HR-onderneming.

HR-manager aannemen
U neemt een HR-manager in dienst. Dan is er één persoon fulltime bezig met de personeelszaken van uw organisatie. Deze persoon is een flexibele duizendpoot. Het is zowel een accountant die de salarisadministratie bijhoudt, als een bedrijfskundige die samen met u nadenkt over het personeelsbeleid. Bovendien is het ook een psycholoog, die dient als vertrouwenspersoon en ontwikkelcoach voor uw personeel.

Personeelszaken uitbesteden
Als u de personeelszaken uitbesteedt aan een externe partij, dan bent u niet afhankelijk van slechts één persoon. Want in dit geval staat er non-stop een volledige HR-afdeling voor u klaar. Deze afdeling bestaat uit een grote groep mensen met diverse specialisten. Van salarisadministrateur, tot boekhouder en advocaat. En van HR-manager, tot vertrouwenspersoon en ontwikkelcoach. Voor ieder onderdeel heeft deze externe partij een specialist voor u klaarstaan. Deze externe partij maakt onderdeel uit van uw team, maar opereert op afstand.

Wat past het beste bij u?
Wat is nou de beste keuze in uw geval? Dat hangt er maar net van af wat u wilt bereiken. Klik op onderstaande button en lees meer over de afweging tussen het aannemen van een HR-manager of een externe HR-afdeling.

Tip 4: Ondernemen hoeft u niet alleen te doen

Tip 4: Ondernemen hoeft u niet alleen te doen

For the People verlicht u in alle randzaken van het ondernemerschap. For the People is uw mobiele afdeling Personeelszaken op afroep. Als het nodig is, staan wij direct voor u en uw medewerkers klaar.

Bij For the People is alles goed geregeld op de werkvloer. Wij zorgen voor duidelijkheid, veiligheid en een positieve werksfeer. Daarnaast geven wij duidelijkheid en grenzen, waarbinnen uw medewerkers beter functioneren. Onze HR Fieldmanagers komen regelmatig bij u over de vloer. Om van u te horen hoe het gaat, waar u misschien tegenaan loopt, waar u met uw bedrijf naartoe wilt én om vertrouwd te raken met u en uw medewerkers. Door een goede relatie op te bouwen, zorgen wij voor een positieve motivatie en plezier op de werkvloer. Benieuwd wie zij zijn? Maak alvast kennis met Merel en Valerie!

Met onze HR-dienstverlening zorgen wij voor coaching en begeleiding van uw medewerkers. Want tevreden medewerkers, zorgen voor een beter bedrijfsresultaat. Wij luisteren en investeren in de ontwikkeling, Zo krijgt uw groothandel ruimte om te groeien. Daarnaast bieden wij juridische ondersteuning, voor als er een probleem mocht ontstaan. Verder nemen wij uw personeelsadministratie uit handen en onze HR Fieldmanagers staan altijd voor u klaar.

For the People helpt ondernemers

Bent u een ondernemer en wilt u graag meer weten over de ondersteuning op het gebied van personeelszaken? Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen snel contact met u op!

[zohocrm-web-form name=q8eIq]